Andre Molenaar

Cubola

cubola-CTAPraktische schoonheid

De Cubola® is ontstaan uit praktische noodzaak om, ook op lastige plaatsen, beschermd en beschut van het buitenleven te genieten. Vervolgens is deze zonwering voorzien van een strakke uitstraling. Het is een uniek zonweringsysteem dat zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting gemonteerd kan worden. De Cubola® is het eerste zonweringproduct dat volledig horizontaal haar beschermende werk doet, zonder dat het doek “plisseert” wanneer het in de cassette verdwijnt.
Een speciaal ontwikkeld systeem maakt het bovendien mogelijk het doek in een variabele hoek te plaatsen. Praktisch als bescherming tegen laagstaande zon en tevens om regenwater af te laten lopen. Ook wanneer het doek volledig in de cassette zit, is het frame op zich een architectonische verrijking.

Technisch vernuft

Het solide frame van de Cubola® is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Speciaal ontwikkelde inwendige koppelstukken zorgen voor een stabiel geheel. Tevens zorgen deze ervoor dat er van buiten af geen bouten en moeren te zien zijn. De Cubola® heeft een maximale afmeting van 400 cm breed x 400 cm diep. De hoogte is variabel. Binnen deze breedtematen zijn praktisch alle (ook ongelijke) maatvoeringen mogelijk. Zo vormt bv. 335 cm breed x 362 cm diep x 296 cm hoog geen probleem. Voor nog meer schaduw kan de Cubola® oneindig aan elkaar gekoppeld worden. Ideaal voor (school)pleinen en horecagelegenheden, waar bescherming tegen schadelijke UV-straling gewenst is.

Creatieve combinaties

Standaard is het onderhoudsarme aluminium Cubola® frame verkrijgbaar in wit (RAL 9010) en antraciet structuurlak (RAL 7016). Echter, elke andere RAL kleur is op bestelling leverbaar. In combinatie met de vele verschillende beschikbare doekkleuren en dessins kan iedereen zijn eigen stijl creëren.

Extra comfort

Als extra bescherming tegen de zonnestralen die uit verschillende richtingen komen, kan de Cubola® worden uitgebreid met een SolidScreen® . Zoals bij gewone screens weert deze screen de zon, maar kan men er nog doorheen kijken. De SolidScreen® heeft als bijkomend voordeel dat het een stormvast scherm is dat in het frame wordt gefixeerd, zodat het als windscherm dienst kan doen. Zowel de SolidScreen® als de Cubola® zijn elektrisch te bedienen. De Cubola is beschermd onder het Nederlandse patent 2004091 en ‘European Patent is pending’.