pijl

Markiezen

Onze markiezen zijn leverbaar in drie modellen: het standaardmodel (meest verkocht), het petmodel en het klapmodel. Bij een grote afmeting kan bij ieder type een extra tussenpoot gezet worden, mits er een bevestigingspunt op de montageplek (bv.raampost) aanwezig is.

Standaard model

In de meeste situaties is het standaard markies model prima geschikt. Dit model houdt hinderlijke zonnestralen voor u buiten en zorgt tegelijk voor een stijlvolle uitstraling van uw woning. Ramen die naar buiten draaien kunnen gewoon worden geopend, de markies zit dus nergens in de weg. Met een klassieke uitstraling is het standaard model markies een sieraad voor iedere gevel. Bovendien kiest u zelf voor een dessin. U vindt dus altijd een markies die bij uw woning past.

André Molenaar Zonwering

André Molenaar Zonwering

PET model

Een markies met petmodel is een bijzondere variant op het standaard model. Van opzij gezien loopt deze markies namelijk trapsgewijs omhoog, wat zorgt voor een speciaal effect.x De markies met petmodel wordt voornamelijk toegepast bij winkels als bijvoorbeeld reclamedragers. Deze markiezen creëren een opvallende verschijning, met dezelfde functionaliteit als het standaard model. Het petmodel heeft een romantisch en speels uiterlijk, die een (nieuwbouw)woning direct voorziet van sfeer en charme.

KLAP model

De markies met klapmodel wordt voornamelijk toegepast in situaties waar mensen onder de markies door moeten kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan etalageramen aan de openbare weg, of terrassen aan de achterzijde van de woning. Daarom heeft dit type markies een speciaal klapmechanisme. Bij het neerlaten van de markies klapt dit mechanisme verder naar voren, zodat iedereen zonder belemmering onder de markies door loopt. De klapmodel markies is hierdoor uitermate geschikt als zonwering boven openslaande deuren.

André Molenaar Zonwering