Andre Molenaar

Sectionaal deuren

Een sectionaaldeur biedt comfort, een hoge veiligheid en optimale ruimtebesparing. De sectionaaldeur bestaat uit losse secties die door scharnieren aan elkaar verbonden zijn. Omdat een sectionaaldeur in tegenstelling tot een kanteldeur niet naar buiten draait, kunt u de plaats vóór de garage tot op de laatste centimeter benutten.

De Voordelen

 
+ Geïsoleerde deur
+ Compact in gebruik
+ Afstandsbediening
+ Profileringen

Denkt u ook aan

 
+ Politie Keurmerk
+ Lichtvensters
+ Loopdeur
+ Onderhoudscontract

 
Het gebruik van hoogwaardige materialen, een uitstekende afwerking en veel keuzemogelijkheden geven uw garage een tijdloze uitstraling die past bij de stijl van uw woning en uw persoonlijke smaak.
Of het nu voor nieuwbouw of renovatie is, met een geïsoleerde sectionaaldeur geeft u uw woning een mooie uitstraling. Zowel voor moderne als traditionele woningen kunt u bij De Spiegel kiezen tussen vijf deurprofielen (horizontaal smal, horizontaal breed, vlak, cassette en prisma), twee isolatiewaarden (iso-20 en iso-45), vijf designs (woodgrain, glad, Satin Grey, Titan Metallic en Golden Oak) en vrijwel alle RAL-kleuren. Ook het complete kozijn kan als optie in iedere gewenste kleur geleverd worden.

De voordelen:
• Geen aandrijvingsrail zoals bij een traditionele aandrijving
• Geen ruimteverlies
• Geen ophanging van de motor aan het plafond
• Het plafond blijft vrij, waardoor opbergruimte gecreëerd kan worden
• Geen extra inbouwdiepte nodig

[cycloneslider id=”sectionaaldeuren”]
 
Algemene informatie ISO-modellen / Zijwaartse deuren
Een garagedeur heeft een robuuste constructie nodig omdat hij wordt blootgesteld aan weer en wind en bovendien dag en nacht vlekkeloos moet functioneren. Daarom zijn alle stalen sectionaaldeuren dubbelwandig geïsoleerd en naar hun toenemende isolatiewaarden genoemd: iso-20 en iso-45. Iso-45 heeft de meeste keuzemogelijkheden. Alle deursecties worden geproduceerd uit vuurverzinkt staal en afgewerkt met een grondlaklaag op polyesterbasis. Hoekkozijnen, looprails en verdere onderdelen aan de deur zijn galvanisch verzinkt, zodat nergens roest kan ontstaan en u lang plezier van uw deur zult hebben. Wij geven hier tien jaar garantie op.

Bij een sectionaaldeur met elektrische aandrijving staat altijd de volledige doorrijhoogte ter beschikking. Dit is ideaal voor hoge voertuigen zoals terreinwagens of bussen. Bij het vervangen van een kanteldeur door een sectionaaldeur wordt de doorrijhoogte breder omdat de sectionaaldeur achter de opening gemonteerd wordt. Omdat de sectionaaldeur ruimtebesparend onder het plafond geschoven wordt blijft ook in de garage meer ruimte over.

Mogelijkheden
Om tot een sectionaaldeur te komen die goed aansluit bij de uitstraling van uw woning volgens uw wensen kunt u een scala van mogelijkheden combineren.

Ten eerste maakt u de keuze voor een deur die omhoog opent en sluit, waarbij de constructie aan het plafond bevestigd wordt, of u kiest voor een zijwaartse sectionaaldeur, waarbij de deur naar links of rechts schuift langs een zijwand van uw garage.

Het deurprofiel bepaald grotendeels de uitstraling van uw deur. Bekijkt u onze vijf profielleringen eens en u zult zien dat allen een ander aangezicht hebben: horizontaal smal, horizontaal breed, vlak, cassette of prisma. Tenslotte kiest u een RAL-kleur naar keuze, isolatiepanelen van 40 of 45 mm dik, en selecteert u die accessoires die het laatste persoonlijke tintje meegeven aan de deur.

U beslist of er behoefte is aan een praktische optionele loopdeur, een veilige LED-lichtlijst, lichtvensters of ander deurbeslag.

Gaat u voor optimaal comfort? Dan kiest u voor de elektrische aandrijving waarmee u de deur op afstand kunt openen en sluiten. Hiervoor bieden wij de NovoMatic of de luxere NovoPort aandrijvingen aan. Zelfs een zonnepaneelpakket voor de elektrische aandrijving behoort bij ons tot de opties!

Accessoires
Lichtopeningen
U heeft al een deur in een bepaald design en kleur op het oog, maar het plaatje is nog niet helemaal compleet? Werp dan eens een blik op onze lichtopeningsvarianten. Een lichtopening is bijzonder aangenaam als u uw garage ook als hobbyruimte of als werkplaats gebruikt.Alle Novoferm lichtopeningen zijn uit weersbestendig acrylglas of slagvast polycarbonaat vervaardigd en kenmerken zich door de hoge lichtdoorlatendheid. Als dubbelglas of polycarbonaatplaat zijn ze warmtewerend, net als de deuren.

LED verlichting
Om uw garagedeur ook na zonsondergang te verlichten en om onbevoegde personen weg te houden adviseren wij de nieuwe LED-lichtlijst. De lichtlijst geeft een fraai aanzicht. De lichtlijst bestaat uit vier, zes of acht LEDs die op een aluminiumprofiel gelijkmatig over de totale breedte verdeeld zijn.

Loopdeur
U heeft geen zin om voor de fiets, de grasmaaier of boormachine altijd de gehele garagedeur te openen en te sluiten? Voor alle sectionaaldeuren is er een bijpassende zijdeur voor snel in- en uitlopen van de garage. Alle zijdeuren worden uit dubbelwandig vuurverzinkt staal met FCKW-PURhardschuim of massief hout geproduceerd. Driezijdig omlopende rubberafdichting en een speciaal gevormde bodemafdichting zorgen voor een hoge kierdichtheid en optimale warmte-isolatie.

Aandrijvingen
Het NovoPort® aandrijvingsysteem zorgt niet alleen in de werking voor een hoog comfort, maar ook tijdens de montage. Omdat het niet zoals conventionele aandrijvingen aan het plafond, maar eenvoudig in de deurlooprails gemonteerd wordt. In iedere individuele situatie wordt het NovoPort® aandrijvingsysteem links of rechts in de deurlooprails gemonteerd. Zo blijft het plafond vrij en montageobstakels worden hierdoor uitgesloten. Bovendien wordt opbergruimte aan het plafond gecreëerd. Alle onderdelen zijn tijdens de productie voorgemonteerd, passen precies en zijn hierdoor eenvoudig te monteren. Dit bespaart montagetijd en -kosten, waardoor het NovoPort® aandrijvingsysteem als geheel voordelig is.